Blog

Alba, een stad in het zuiden van de Italiaanse regio Piemonte. Met iets meer dan 30.000 inwoners slechts een speldenprikje op de landkaart van Italië. Zo'n klein stipje op de kaart zegt vaak niets, integendeel, tijdens de 'Fiera del Tartufo" is groots genieten in Alba.

Ben je op zoek naar een gebied wat nog een beetje een insider tip is? Waar meer dan 6.000 m² wellness- en een spawereld op je wacht? Waar een verfijnd en verrukkelijk diner 's avonds wordt geserveerd? En waar je bovendien geweldig kan mountainbiken of wandelen omringd door 85 drieduizenders?

Deze zomer reisde ik door het Noord-Oosten van Zuid-Tirol in Italië, waar ik de ongerepte natuur in het Hoch Pustertal ontdekte. Terwijl ik in een, uit hout opgetrokken appartement met hotel-service verbleef, verrast het me ook over de ligging.

Eén van de pareltjes in de Dolomieten is onbetwist het Pustertal, op z'n Italiaans Val Pusteria. Voor jong en oud biedt dit gebied bijzondere, verrassende en vooral veel sportieve mogelijkheden. Van het voorjaar tot in de late herfst is vakantie vieren hier een koud kunstje. Maak alvast kennis met deze pareltjes, die je tijdens je vakantie niet mag...

Dit hotel opent haar deuren al vanaf het begin van het seizoen! Het is eind 2019 volledig gerenoveerd. En biedt een all-in service dat garant staat voor een keur aan diensten, gemak en meer. Ik heb het over het 5* hotel en gourmet restaurant Hotel Granbaita, in het hart van de Dolomieten, in Selva di Val Gardena. Mijn...

Wil je net als ik ook graag genieten van de rust om je heen, zonder overvolle liften, wandelpaden of propvolle bergrestaurants? Lees dan gauw verder, want in dit blog neem ik je mee naar het hart van de Dolomieten, waar het seizoen al begin juni start.

Voordat ik je meeneem naar deze stad, die ingeklemd ligt tussen de bergen en omringd wordt door prachtige natuur, deel ik eerst in het kort iets over de ligging en een paar feitjes over deze stad.

In magazine ZIN, editie nr. 5 (april 2022) verscheen een uitgebreide reportage over mijn magische reisherinneringen. Heb jij de reportage in het magazine al gelezen?

In België is het 't gesprek van de dag. En de Leuvenaars tellen al ongeduldig af. Wie gaat er winnen? Wie gaat er met de felbegeerde titel naar huis? In Vlaanderen en vier gaststeden wordt dit jaar, van zondag 19 tot en met zondag 26 september, gestreden om de wereldtitels.